Сотні мільйонів на агролізинг використано неефективно - Держфінінспекція

Вівторок, 30 липня 2013, 17:57

Виконання держпрограми реалізації технічної політики в агропромисловому комплексі на період до 2015 року здійснюється неефективно.

Про це повідомив директор департаменту державного фінансового аудиту бюджетних програм та діяльності суб’єктів господарювання державного сектору економіки Держфінінспекції Віталій Максименко, йдеться у повідомленні відомства.

"Ми провели державний фінансовий аудит щодо ефективності використання державних коштів, виділених на виконання цієї програми. І я змушений сказати, що результати аудиту - невтішні", - зазначив Максименко.

У Держфінінспекції зазначили, що за результатами аудиту, загальна сума неефективно використаних коштів державної підтримки сільгоспвиробників становить 669 млн гривень, що сягає понад 71% коштів, виділених на реалізацію програми у період, що досліджувався.

Реклама:

Крім того, втрати придбаних активів становили суму у 98,3 млн гривень, розрахунковий обсяг недоотриманих доходів - 31 млн гривень.

"Ще 165,5 млн гривень ПАТ НАК "Украгролізинг" не скерував на виконання заходів програми, а використав на власні потреби (ПАТ НАК "Украгролізинг" і Мінагрополітики є головними розпорядниками коштів, скерованими на виконання програми)", - сказано у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: