На ремонт доріг Києва Попову потрібно 8 мільярдів

Вівторок, 30 липня 2013, 13:04

На ремонт дорожньої мережі Києва необхідно 8 мільярдів гривень.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов в рамках інтернет-конференції на порталі "ЛІГА.net".

"Ми розуміємо гостроту проблеми. Я сам люблю їздити, сідаю на вихідних в автомобіль і проїжджаю по районах, щоб зрозуміти масштабність проблеми. Тільки на ремонт потрібно близько 8 млрд гривень, але у нас такого потенціалу немає. Потрібно робити, так як ми зробили на проспекті Бажана, по Червоноармійській, коли ми верхній шар прибрали і поклали якісний, новий, за яким можна їздити. Те, що ми латаємо, через рік - це викинуті гроші", - сказав Попов.

Голова КМДА також розповів, у скільки обійшовся капітальний ремонт центральних вулиць міста та проспекту Бажана.

Реклама:

"Бульвар Лесі України, Бажана, Червоноармійська, Горького (там ще потрібен один шар) - близько 180, до 200 млн гривень. Сьогодні це дороге задоволення - покласти хорошу дорогу. Там три шари, армовані. Якби у нас був повний обсяг ресурсів ... Існує система розподілу грошей. Збір збирається з кожного літра бензину, кілька копійок...", - зазначив він.

Попов сподівається, що Київ зможе отримати такі гроші для ремонту доріг в осяжному майбутньому.

"Ми стараємося. За останні 2,5-3 роки ми практично вирішили питання проїзду з лівого берега на правий і навпаки, закінчуємо Поштову площу. Що стосується Поштової площі, ми до 8 серпня вже відкриємо перший тунель", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: