Попов хоче взяти кредит у 16 мільярдів для будівництва метро

Середа, 3 липня 2013, 17:06

Київ розраховує залучити кредити на суму 16 мільярдів гривень під держгарантії для будівництва метро на Троєщину та Подільського мостового переходу.

Про це повідомив заступник глави Київської міськдержадміністрації Руслан Крамаренко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми зараз працюємо над отриманням державних гарантій на 16 мільярдів гривень для будівництва метро на Троєщину та Подільського мостового переходу", - заявив чиновник.

"Зараз проходимо процедуру. Ми відпрацювали всі папери, попередня домовленість є, зараз пройдемо міжвідомчу комісію, якщо вона схвалить - отримаємо гроші", - додав він.

Реклама:

За словами заступника глави КМДА, рішення про надання Києву держгарантій Кабмін може прийняти в середині липня.

"Там за термінами написано - у тижневий термін. Ось ми віддали (документи) у понеділок. Через тиждень приходьте", - сказав Крамаренко.

Відповідаючи на запитання, чи буде це кредит Зовнішекономбанку Росії, як планувалося раніше, заступник глави КМДА сказав: "Після того, як буде можливість отримати державні гарантії, можна буде спілкуватися з будь-якими банками".

"Ми спілкуємося з українськими, російськими та зарубіжними банками. Ми поки грошей ні у кого не взяли, значить, нікому і не винні - хто дешевше дасть (кредит), у того й візьмемо", - уточнив він.

У той же час, глава КМДА Олександр Попов на брифінгу повідомив, що КМДА подала в Кабмін документи на участь в урядовій Програмі стабілізації економіки.

За його словами, серед проектів, які планується реалізувати в рамках цієї програми в Києві - будівництво метро на Троєщину, завершення будівництва станції метро "Теремки", а також реконструкція Поштової площі.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: