"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна може імпортувати 30 мільярдів кубів газу з ЄС - Ставицький

Середа, 3 липня 2013, 13:27

Потенційний обсяг газу, який може бути поставлений в Україну з Європи за реверсним маршрутами, становить 30 млрд кубометрів на рік, однак при цьому він не обумовлює можливості повної відмови від імпорту російського газу.

Про це під час брифінгу в Кабінеті міністрів заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, передає "УНІАН".

"Якщо скласти всі реверсні маршрути, над якими ми працюємо, це буде більше 30 млрд кубічних метрів на рік, що дасть можливість на 100% диверсифікувати постачання газу, - сказав Ставицький. - Однак ми не зможемо повністю відмовитися від закупівель російського газу, так як російська сторона є для нас стратегічним партнером".

При цьому він зазначив, що наявність реверсних маршрутів дозволить Україні вийти "на справедливу ціну на газ".

Реклама:

Нагадаємо, 16 травня в компанії повідомили, що заява міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького про початок "тестових" постачань газу з Словаччини в Україну не підтверджена галузевої статистикою.

Раніше, 15 травня міністр енергетики та вугільної промисловостіЕдуард Ставицький повідомив про початок імпорту газу з Словаччини в тестовому режимі. За його словами, тести та обмін інформацією продляться 7-10 днів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!