"Аерофлот" створить лоукостера за 100 мільйонів доларів

Понеділок, 29 липня 2013, 17:39

Інвестиції в створення "Аерофлотом" низькобюджетного перевізника (лоукостера) становитимуть близько 100 мільйонів доларів у найближчі два роки.

Про це йдеться у презентації лоукостера, що була представлена радою директорів "Аерофлоту", передає "Лєнта.ру" з посиланням на газету "Ведомости".

Так, з фонду фінансування цільових програм "Аерофлоту" передбачається виділити 529 млн рублів, а з бюджету має надійти ще 2,8 мільярда. Очікується, що запущений лоукостер "Аерофлоту" буде в березні 2014 року.

Раду директорів нового перевізника очолюватиме генеральний директор "Аерофлоту", а до ради також увійде комерційний директор.

Реклама:

За даними джерел видання, очолити сам лоукостер може колишній гендиректор низкобюджетной авіакомпанії "Авіанова" Володимир Горбунов.

Зараз він обіймає посаду регіонального директора Airbus Росія. Не виключено, що Горбунов може привести з собою інших менеджерів з "Авіанова", яка в 2011 році припинила польоти через конфлікт акціонерів, а на початку 2012 року збанкрутувала.

Очікується, що в 2014 році лоукостер "Аерофлоту" почне здійснювати польоти в Санкт-Петербург, Самару, Єкатеринбург, Махачкалу, Краснодар, Уфу, Калінінград і Новий Уренгой.

У 2016 році перевізник здійснюватиме польоти вже за 26 напрямами, можливо, і за міжнародними.

Протягом п'яти років парк нової авіакомпанії повинен зрости з восьми до 40-50 літаків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: