GM вперше за шість кварталів обійшла Toyota

П'ятниця, 26 липня 2013, 18:49

GM вперше за шість кварталів обійшла з продажу свого давнього конкурента Toyota, яка за квітень-червень продала 2,48 мільйона автомобілів.

Про це повідомляється у фінансовому звіті американської компанії, пише "Лента.ру".

Таким чином, GM вперше за шість кварталів обійшла з продажу свого давнього конкурента Toyota, яка за квітень-червень продала 2,48 мільйона автомобілів.

Проте японська компанія залишається лідером за підсумками півріччя з показником в 4,91 мільйона машин, тоді як продажі GM за шість місяців становлять 4,85 мільйона автомобілів. Третю сходинку посідає Volkswagen з показником в 4,7 мільйона машин.

Реклама:

Прибуток General Motors у другому кварталі становив 1,2 мільярда доларів, тоді як роком раніше компанія заробила 1,5 мільярда доларів. Виручка зросла з 37,6 мільярда до 39,1 мільярда доларів.

Toyota позбавила GM звання найбільшого автовиробника в 2008 році, коли американська компанія опинилася в складному фінансовому стані через кризу.

У 2011 році японська компанія позбулася першого місця після землетрусу і повені в Таїланді - стихійні лиха зробили негативний вплив на бізнес в азіатській країні. Toyota повернула собі звання найбільшого автовиробника в 2012 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: