Курченко в 48 разів хоче збільшити статутний фонд "Металіста"

П'ятниця, 26 липня 2013, 11:47

Акціонери футбольного клубу "Металіст" хочуть збільшити його статутний фонд на 1,23 мільярда гривень, або в 48 разів.

Про це йдеться в повідомленні ФК "Металіст", передає Forbes.

Як повідомляється, якщо власники харківського клубу розщедряться, "Металіст" стане клубом з найбільшим в Україні власним капіталом, випередивши донецький "Шахтар".

Статутний фонд клубу Ріната Ахметова - 1,22 млрд гривень. Гроші знадобляться, щоб викупити стадіон "Металіст" у влади Харкова, які хочуть виручити за нього 70 млн доларів.

Реклама:

Збільшення капіталу пройде у формі приватного розміщення 4,92 млрд акцій - діючі акціонери будуть першими в черзі на викуп паперів. 97,2% акцій ВАТ "ФК "Металіст" належать однойменним товариству з обмеженою відповідальністю.

Як відомо, наприкінці грудня минулого року офіційним власником "Металіста" став Сергій Курченко.

Як пише видання, офіційна версія - команда зможе поліпшити спортивні результати, створити нову інфраструктуру і розвивати дитячий футбол.

Другий варіант - клуб хоче відповідати правилам "фінансового fair play" Європейської футбольної асоціації (УЄФА), які наберуть чинності через два роки. Суть "чесної гри" в тому, що клуби, що беруть участь у змаганнях УЄФА, не мають права постійно витрачати більше, ніж заробляють, пише видання.

"Ще одна версія - гроші підуть на купівлю місцевого стадіону. 27 червня Харківська облрада вирішила продати комунальне підприємство "ОСК "Металіст", виставити стадіон на торги влада хоче в середині вересня, розповів Forbes глава Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Курченка він назвав єдиним можливим покупцем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: