S&P підтвердило рейтинг Києва

П'ятниця, 26 липня 2013, 10:24

Рейтингове агентство Standart&Poors підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Києва на рівні "В-" з позитивним прогнозом у зв'язку з рефінансуванням містом боргових зобов'язань і консолідацією показників виконання бюджету.

Про це йдеться в повідомленні агентства, текст якого має "УНІАН".

S&P зазначає, що показники ліквідності міста залишаються дуже слабкими внаслідок значних витрат на обслуговування і погашення боргу в 2014-2015 роках, при цьому боргове навантаження залишається дуже високою.

У той же час позитивний прогноз агентство пояснило очікуваннями того, що Київ і надалі буде здатний забезпечувати рефінансування боргових зобов'язань і підтримувати поточний профіцит бюджету в 2014-2015 роках.

Реклама:

Нагадаємо, рейтингове агентство Fitch 19 липня підтвердило довгостроковий рейтинг Києва в іноземній і національній валюті на рівні "B-" зі стабільним прогнозом.

Київ у середині липня здійснив платіж у розмірі 14 млн доларів за користування кредитом, отриманим у рамках відкритого продажу п'ятирічних єврооблігацій в 2011 році на суму 300 млн доларів під 9,375% річних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: