В "Укрзалізниці" кажуть, що зекономлять на бланках 18 мільйонів

Четвер, 25 липня 2013, 17:19

Відмова від бланків проїзних документів в результаті запровадження електронного квитка на усі поїзди внутрішнього сполучення принесе "Укрзалізниці" значну економію коштів.

Про це повідомив заступник генерального директора Укрзалізниці Павло Чекалов, повідомляє пресс-служба.

"Із введенням електронних проїзних документів, завдяки відмові від бланків проїзних документів, у рік економитимемо 18 млн гривень", - зазначив Чекалов.

Він повідомив, що для зчитування інформації з електронних посадочних документів Укрзалізниця планує закупити близько 4 тис мобільних терміналів контролю документів (МТКД).

Реклама:

"На сьогодні пристрої закуплені для дослідної експлуатації на поїзди Інтерсіті +, а загалом парк пасажирських вагонів становить близько 4 тис. і такий зчитувальний пристрій буде у кожному вагоні", – зазначив Чекалов.

За його словами, термін експлуатації пристрою становить 10 років, і нині Укрзалізниця проводить моніторинг виробників зазначених МТКД, вже підготувала технічне завдання, згідно з яким буде підібраний виробник, який відповідає всім вимогам.

Як повідомлялося раніше, електронний залізничний квиток з 23 липня набув статусу розрахункового документа (фіскального чека).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!