ВКонтакте можуть оштрафувати на 8,5 тисячі

Четвер, 25 липня 2013, 12:23

Держслужба України з питань захисту персональних даних вимагає від ВКонтакте покращити охорону конфіденційної інформації, або сплатити штраф 8,5 тисяч гривень.

У київському офісі ВКонтакте підтвердили отримання повідомлення від держслужби, повідомляє Watcher.

Разом з тим, представник української прес-служби ВКонтакте Влад Леготкін заявив, що київський офіс компанії не зберігає персональні дані користувачів, в недостатньому захисті яких соцмережу звинуватила українська влада.

Технічний директор ВКонтакте Микола Дуров розповів, що не знає, на чому саме ґрунтуються претензії української влади.

Реклама:

"Не здивуюся, якщо вони просто хочуть зібрати додатковий доход з іноземних IT-компаній, що працюють на території України", – прокоментував Дуров.

Техдиректор припустив, що претензії українського відомства пов’язані з справою про вилучення українських серверів ВКонтакте.

"Насправді ніяких особистих даних на вкрадених серверах не було і не могло бути. Тільки медіаконтент. Але не здивуюся, якщо їх там виявлять", – сказав Дуров.

Як ми вже писали раніше, сервери ВКонтакте було вилучено 27 червня в Києві правоохоронними органами України. Після їх вивчення було порушено кримінальну справу у зв’язку з виявленням дитячої порнографії.

Раніше аналогічні претензії Держслужба з питань захисту персональних даних висловила і до компанії Google.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: