"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клименко каже, що олігархи почали обережніше виводити гроші у офшори

Середа, 24 липня 2013, 20:12

Міндоходів після прийняття Радою закону про трансфертне ціноутворення і передачі його на підпис президенту відзначає більш обережне ставлення фінансово-промислових груп до виведення капіталу за межі України.

Про це заявив міністр Олександр Клименко на брифінгу, передає ZN.UA.

Він зазначив, що у даний час розпочата масштабна роз'яснювальна робота, щоб на 1 вересня 2013 року у бізнесу і Міндоходів "не залишилося жодного проблемного питання".

"Ми проводимо консультації з бізнесом. Збираємо ті питання, які для них неоднозначні і даємо необхідні роз'яснення, щоб на 1 вересня не було питань, які ми б не змогли роз'яснити і дати консультацію для підприємців. У нас достатньо часу для підготовки", - сказав він.

Реклама:

Клименко зазначив, що під час проведення таких консультацій Міндоходів вже зараз відзначає перебудову фінансових схем, руху товарів і більш акуратне ставлення до виведення капіталу за кордон.

"Ми зробили перший крок, і ФПГ вже зараз обережніше ставляться до виведення капіталу за межі України. Це вже реальний етап програми активізації економіки", - сказав міністр.

Як повідомлялося, закон передбачає контроль над операціями як всередині країни, так і з резидентами територій з пільговим оподаткуванням.

За оцінками Клименка, за три найближчі роки дія закону дозволить залучити до бюджету додатково 20 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: