Україна підтримала скаргу Японії в СОТ на Росію - ЗМІ

Середа, 24 липня 2013, 19:52

Росія отримала повідомлення від Китаю, США, Туреччини, України та Японії про те, що вони приєднуються до консультацій в рамках СОТ щодо утилізаційного збору на авто, ініційованим ЄС.

Про це повідомило джерело, близьке до переговорів, передає агентство "Прайм".

"Ми отримали повідомлення, крім Японії, від Китаю, США, Туреччини та України, які також повідомили секретаріат СОТ, що приєднуються до консультацій (по утилізаційному збору), які ініціював ЄС", - сказало джерело.

У свою чергу видання "Лєнта.ру" передає з посиланням на повідомлення СОТ, що Японія подала до Світової організації торгівлі скаргу на утилізаційний збір, введений в Росії.

Реклама:

Токіо вважає, що заходи, прийняті в Росії, суперечать основним положенням, відповідно до яких організовується торгівля між членами організації.

Утилізаційний збір позиціонується в РФ як екологічна міра - влада планує направляти зібрані кошти на розробку технологій з переробки відходів автомобільної промисловості.

Проте Токіо вважає, що збір є протекціоністським заходом, спрямованим на захист автомобільного ринку Митного союзу від імпортної продукції.

Японська влада відзначає, що компанії, які зобов'язалися утилізувати відходи самі, звільняються від збору, але така поступка надається тільки компаніям, зареєстрованим на території Росії, Білорусії чи Казахстану.

Як повідомлялося, Японія розглядає можливість введення санкцій щодо українських товарів, якщо не домовиться з Україною про пом'якшення правил імпорту автомобілів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!