"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін підвищив податок на дорогі автомобілі

Вівторок, 23 липня 2013, 20:23

З 1 січня 2014 року в Росії з легкових автомобілів вартістю від трьох мільйонів рублів буде стягуватися підвищений транспортний податок.

Про це йдеться у відповідному законі, підписаному президентом Володимиром Путіним, пише "Лента.ру".

Як повідомляється, до статті 362 Податкового кодексу Росії внесені зміни, відповідно до яких з машин вартістю від трьох до п'яти мільйонів рублів буде стягуватися податок з коефіцієнтами 1,1, 1,3 і 1,5 (залежно від року випуску).

"Для автомобілів вартістю від п'яти до десяти мільйонів рублів буде стягуватися податок з коефіцієнтом 2, для машин вартістю від 15 мільйонів рублів - з коефіцієнтом 3. Вартість автомобіля буде визначати Мінпромторг на підставі митних даних, відомостей про угоди і іншу статистику", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Законопроект про податок на розкішні автомобілі був схвалений Держдумою на початку липня цього року. Спочатку планувалося стягувати підвищений податок з автомобілів дорожче п'яти мільйонів рублів, однак до другого читання документ виправили, знизивши планку до трьох мільйонів.

В уряді протягом декількох років велося обговорення нових податків для заможних росіян. Планувалося ввести в тому числі окремий податок на розкіш, проте від цієї ідеї згодом відмовилися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: