Клименко хоче знизити ПДВ до 9% і ввести податок з обігу

Вівторок, 23 липня 2013, 16:22

Міндоходів пропонує знизити податок на додану вартість з 1 січня 2014 року зі 17% до 9% і одночасно скасувати пільги з цього податку, а також ввести в якості компенсації податок з обігу зі ставками 1% і 2%.

"Від впровадження проекту нормативного акта передбачається збільшення надходжень до бюджету приблизно на 22 млрд гривень", - наголошується в пояснювальній записці Міндоходів з одночасним зазначенням, що "витрати суб'єктів господарювання відсутні", передає "Інтерфакс-Україна".

Міністерство додає, що правила визначення доходів і витрат будуть наближені до правил нарахування податкових зобов'язань та податкового кредиту з ПДВ шляхом скасування правила "першої події" та впровадження методу нарахувань, відбудеться уніфікація первинних документів бухгалтерського обліку з документами податкового обліку (податкової накладної). Крім того, будуть створені передумови для спрощення форми та порядку заповнення податкової звітності з ПДВ.

"Запровадження норм законопроекту сприятиме зниженню податкового навантаження на сумлінних платників податків, забезпечення умов для формування фінансових ресурсів, достатніх для виконання конституційно закріплених функцій держави, дозволить збільшити надходження до бюджету, забезпечить поліпшення адміністрування ПДВ", - вважає Міндоходів.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!