"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Росії приховують факти африканської чуми свиней

Вівторок, 23 липня 2013, 10:25

У Росії керівники місцевих органів самоврядування приховують на первинному етапі факти виникнення вогнищ африканської чуми свиней (АЧС).

Про це сказав віце-прем'єр-міністр РФ Аркадій Дворкович на нараді у глави уряду Дмитра Медведєва, передає УНІАН.

"У Мінсільгоспі діє постійна комісія, яка займається цим питанням. Проте, практика роботи цього року показала, що дії регіональної влади, місцевої влади виявляються неефективними і недостатньо скоординованими", - сказав Дворкович.

За його словами, у господарств спільно з керівниками місцевих органів самоврядування, а часто і окремими посадовими особами регіонів є стимули приховувати на первинному етапі факти виникнення вогнищ захворювань.

Реклама:

Він зазначив, що це робиться для того, щоб продати продукцію і відстрочити той момент, коли потрібно буде знищити поголів'я свиней.

Дворкович підкреслив, що це призводить до тяжких наслідків, фактично до поширення цих захворювань на великі ареали ураження, і надалі до набагато більш складних дій з ліквідації наслідків таких захворювань.

Як повідомлялося, нещодавно перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Іван Бісюк заявив, що у зв'язку зі спалахом ящура й африканської чуми свиней в Краснодарському краї Росії українська сторона попросила "Россільгоспнагляд" повідомити про здійснення контролю якості ввезеного на територію України зерна.

Нагадаємо, Україна з 7 травня 2013 року заборонила ввезення з Білорусі свиней, продукції та сировини з них у зв'язку з можливим спалахом в одному з білоруських районів африканської чуми свиней.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!