"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Ахметова домовилася з канадцями про розвиток їх активів

Вівторок, 23 липня 2013, 09:39

Metinvest і канадська Black Iron домовилися про розвиток українських залізорудних активів канадської компанії.

Про це йдеться у повідомленні групи "Метінвест".

"Угода передбачає можливість для "Метінвесту" стати одним з найбільших інвесторів проектів Black Iron з розвитку Шимановського та Зеленівського родовищ, розташованих у м. Кривий Ріг, Україна", - сказано у повідомленні.

За даними компанії, реалізація домовленості між "Метінвестом" та Black Iron зажадає від "Метінвесту" початкових інвестицій у розмірі 20 мільйонів доларів для фінансування проектів, з можливим збільшенням в процесі будівництва до 536 мільйонів доларів.

Реклама:

"Співпраця з "Метінвестом" дозволить Black Iron отримати необхідну синергію для успішної реалізації проекту, який приверне в Україну найбільші стратегічні іноземні інвестиції", - зазначили у "Метінвесті".

За словами гендиректора групи "Метінвест" Ігоря Сирого, розвиток Шимановського родовища представляє собою істотну інвестицію в Українську економіку.

"Це дозволить збільшити зайнятість і розвинути інфраструктуру Кривого Рогу і стане одним з ключових каталізаторів соціально-економічного зростання регіону і України",, - зазначив представник "Метінвесту".

Як відомо, основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,25%) Ріната Ахметова і "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського (23,75%), які беруть участь в управлінні групою на партнерських засадах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: