До кінця року Україна і ЄС можуть домовитися про "відкрите небо"

Вівторок, 23 липня 2013, 09:11

Єврокомісія і Україна домовилися про основні принципи створення загального авіаційного простору - так званого договору "Про відкрите небо".

Про це заявив на авіафорумі Routes CIS 2013 в Донецьку перший заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфименко, пише "Комерсант-Україна".

Сьомий раунд переговорів між сторонами пройшов близько двох тижнів тому.

"На них були узгоджені методи впровадження Україною вимог ЄС, а також умови роботи авіакомпаній", - розповів Паоло Берріно, прес-секретар єврокомісара з питань транспорту Сіїма Калласа.

Реклама:

Як пише видання, сторони обіцяють підписати угоду до кінця 2013 року.

Черговий раунд переговорів - восьмий - призначений на 21 і 22 жовтня.

"Прогрес у цих переговорах покаже, чи буде раунд фінальним. Але якщо цього не станеться, ми наполягаємо на тому, щоб переговори завершилися до кінця 2013 року", - заявив Берріно.

Єфименко зазначив, що Україна розраховує на підписання договору вже в жовтні-листопаді.

"У ЄС працюють найпотужніші авіакомпанії - Lufthansa, British Airways, а також швидко розвивається Turkish Airlines. Наші перевізники не мали можливості настільки зрости, і їм необхідний час, щоб адаптуватися до нових умов", - розповів Єфименко.

Україна також наполягає на отриманні п'ятого ступеня свободи на європейському ринку - права виконувати польоти з європейських аеропортів.

Наприклад, літати за маршрутом Київ-Мюнхен-Париж-Київ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: