Влада затвердила квоти на імпорт вугілля для цементних підприємств

Понеділок, 22 липня 2013, 15:54

Міжвідомча комісія з питань розподілу обсягів квот товарів, імпорт яких підлягає ліцензуванню у 2013 році, прийняла рішення про виділення квот на імпортне вугілля для підприємств цементної промисловості обсягом 800 тис тонн.

Про це повідомив директор департаменту нормативно-методичного забезпечення промислового і цивільного будівництва, будіндустрії та виробництва будівельних матеріалів Мінрегіону Вадим Глухов, йдеться у повідомленні міністерства.

Він поінформував, що до відомства надійшли звернення українських виробників цементу щодо критичної ситуації у цементній галузі у зв’язку із введенням нульової квоти на імпорт коксівного вугілля, яке застосовується разом з вугіллям українського видобутку у технології виробництва цементу.

"Щоб забезпечити безперебійну роботу цементної галузі та недопущення зниження якості цементної продукції Мінрегіоном було проведено низку узгоджувальних зустрічей з українськими виробниками цементу, Мінекономрозвитку, Міненерговугілля та іншими зацікавленими відомствами України", - сказано у повідомленні.

Реклама:

Як відомо, Кабмін встановив квоту на імпорт коксівного вугілля у 2013 році обсягом 10,2 млн тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: