"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Автомобілі Geely збиратимуть у Білорусії

Понеділок, 22 липня 2013, 13:18

Китайська компанія Zhejiang Geely, що випускає автомобілі під брендом Geely, домовилася про створення підприємства по збірці авто в Білорусії.

Про це йдеться в повідомленні Geely, пише "Лента.ру" з посиланням на "Інтерфакс".

Як повідомляється, китайці створили спільне підприємство з "БелАЗ" і виробником компонентів "Союз". Передбачається, що СП, коли воно вийде на повну потужність, буде збирати по 120 тисяч машин на рік, які підуть не тільки на білоруський ринок, але також у Росію, Казахстан і Україну.

Зараз у Білорусі вже збираються машини Geely, але в невеликій кількості.

Реклама:

За даними білоруського порталу "Бізнес-лідер", за півроку в Білорусі зібрали 109 китайських автомобілів і продали 63 штуки. Для порівняння, в Росії в першому півріччі було продано майже 15 тисяч машин Geely.

Мінськ домовлявся про збірку китайських автомобілів у Білорусії кілька років - перший меморандум про співпрацю був підписаний ще в жовтні 2011 року.

Він викликав невдоволення російського посла в Білорусі Олександра Сурікова, який пообіцяв "серйозно обговорити" цю угоду. Тим не менш, в лютому 2013 року білоруси офіційно оголосили про намір продавати Geely в Росії.

Geely спеціалізується на виробництві бюджетних автомобілів. За перші п'ять місяців 2013 вона продала майже 229 тисяч авто, що на 22% більше, ніж за той же період роком раніше.

Загалом за 2013 китайська компанія планує реалізувати 560 тисяч автомобілів. Для порівняння, "АвтоВАЗ" в 2012 році продав 538 тыс машин під брендом Lada.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: