Кабмін готовий надати знижки бюджетним авіакомпаніям

Понеділок, 22 липня 2013, 11:59

Мінінфраструктури готове до запровадження програми мотивації, що передбачає серйозні знижки для міжнародних лоу-костів, бажаючих працювати в українських аеропортах.

Про це заявив перший заступник голови відомства Костянтин Єфименко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Міністерство інфраструктури визначило чітку позицію: ми хочемо, щоб потужна інфраструктура наших аеропортів, створена напередодні проведення Євро-2012, була максимально завантажена. Сьогодні ми готові ввести програму мотивації, яка спрямована на залучення в аеропорти трансферних пасажирів і передбачає серйозні знижки - аж до 80 % - на пасажирський збір, на зліт і посадку повітряних суден в українських аеропортах, для нових рейсів. Ми переконані, що конкуренція на авіаринку піде на користь саме пасажирам", - підкреслив Єфименко.

Перший заступник голови Мінінфраструктури також зазначив, що питання надання знижок для лоу-костів представники міністерства готові розглядати в ході двосторонніх переговорів.

Реклама:

Як сказав Єфименко, за підсумками першого півріччя поточного року частка лоу-кост-компаній на ринку пасажирських авіаперевезень України становить 22% і цей показник постійно зростає. У країні працюють дев'ять лоу-костів, найбільш великою з яких є Wiss Air, виконує польоти в 23 країни світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: