ДТЕК Ахметова не боротиметься за "Донбасенерго"

Понеділок, 22 липня 2013, 10:49

ДТЕК, українського олігарха Ріната Ахметова не має намiру брати участь у конкурсах на придбання третьої i четвертої - "Донбасенерго" i "Центренерго".

Про це заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко в iнтерв'ю "IнвестГазетi", передає "Інтерфакс-Україна".

"Купуючи "Днiпроенерго" i "Захiденерго", ми вiддавали собi звiт у тому, скiльки грошей маємо на них витратити i що повиннi зробити, щоб виконати свої зобов'язання. Але придбання додаткових потужностей в такому ж станi є недоцiльним", - сказав Тимченко.

Другою причиною вiдмови вiд участi в конкурсi вiн назвав збалансованi видобуток i спалювання вугiлля в холдингу, а також вiдсутнiсть причин для змiни такого балансу.

Реклама:

"По-третє, сьогоднiшня частка ДТЕК становить близько 30% генерацiї. Щоб нас не звинуватили в порушеннi лiмiтiв з антимонопольних норм, ми можемо збiльшити її ще приблизно на 5%, але хотiли б робити це, швидше, за рахунок вiтро-та гiдроенергетики", - додав Тимченко.

Вiн уточнив, що ДТЕК аналiзував рiзнi варiанти iнвестицiй в ГЕС, проте вирiшив, що малi об'єкти, потужнiстю до 20 МВт, є дуже дорогими.

"Iнша справа - велика енергетика. Якщо будуть плани щодо концесiї для добудови "недобудов" або "Укргiдроенерго" вирiшить продати якусь iз наявних ГЕС - ми будемо брати участь", - зазначив Тимченко.

Як повiдомлялося, уряд України вiд 11 липня затвердив стартову цiну продажу 60,773% акцiй "Донбасенерго" на вiдкритому конкурсi Фонду держмайна iз елементами аукцiону в 641 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: