"Велика двадцятка" оголосила війну ухиленню від сплати податків

Неділя, 21 липня 2013, 11:09

Міністри фінансів країн "Великої двадцятки" підтримали плани по боротьбі з ухиленням від сплати податків.

У заяві за підсумками дводенної зустрічі в Москві вони висловилися за введення автоматичного обміну податковою інформацією між країнами, передає ВВС.

Міністри фінансів G-20 також підтримали пропозицію Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) заборонити компаніям переміщати прибуток в інші країни з метою відходу від податків.

Згідно ОЕСР, деякі компанії "зловживають" існуючими законами для мінімізації податків.

Реклама:

Міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн назвав ухвалену в Москві заяву "важливим кроком на шляху до створення глобальної податкової системи, яка буде будуватися на справедливих підставах і буде відповідати цілям сучасної економіки".

Як відомо, у червні 2013 року лідери "Великої вісімки" домовилися про спільну боротьбу з "епідемією ухилення від сплати податків".

Ряд країн, включаючи Великобританію, Францію, Німеччину, США та Австралію, беруть участь у пілотній програмі з обміну податковою інформацією.

Британський прем'єр Девід Кемерон назвав боротьбу з ухиленням від податків пріоритетом Великобританії під час її головування у "Великій вісімці". Австралія, яка займе крісло голови G-8 в 2014 році, пообіцяла зробити те ж саме.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: