"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Intel збирається вкласти 10 мільярдів у ізраїльські заводи

Вівторок, 2 липня 2013, 19:07

Intel Corp, найбільший в світі виробник мікросхем, веде переговори з ізраїльським урядом з приводу вкладення близько 10 мільярдів доларів в заводи у Ізраїлі.

Про це сказав високопоставлений урядовий чиновник, передає Reuters з посиланням на газету Yedioth Ahronoth.

"Intel обговорює з нами величезні інвестиції в розмірі 10 мільярдів доларів", - заявив у своєму першому інтерв'ю з моменту вступу на посаду новий директор Центру інвестицій міністерства економіки Ізраїлю Наум Іцковіч. - Ми ведемо інтенсивні переговори з Intel".

Американська компанія обговорює можливість вкладення 3 мільярдів доларів у модернізацію існуючої фабрики Fab 28 в південному місті Кирьят-Гат, а також інвестиції на суму 7 мільярдів доларів в новий завод, який може бути побудований в місті протягом 10 років, додав Іцковіч.

Реклама:

При цьому Іцковіч нічого не сказав з приводу величини гранту або субсидій, які ізраїльський уряд може надати Intel за нові інвестиції.

Як відомо, за останні 10 років Intel вклала у Ізраїль 10,5 мільярда доларів і отримала від уряду грант у розмірі 1,3 мільярда доларів. У 2012 компанія інвестувала 1,1 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: