"Нафтогаз" повинен закачати 19 мільярдів кубів газу - "Газпром"

Вівторок, 2 липня 2013, 16:39

Запаси газу в підземних сховищах "Нафтогазу" перед опалювальним сезоном для забезпечення транзиту повинні становити мінімум 19 млрд кубометрів.

Так вважає російський "Газпром", тоді як глава українського Міненерговугілля Едуард Ставицький допускав мінімальні запаси в 14-16 млрд кубометрів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Було відзначено, що для виконання українською компанією зобов'язань щодо безперебійного транзиту російського газу до Європи в ПСГ України до початку осінньо-зимового сезону повинно знаходитися більше 19 млрд куб. м газу", - повідомив "Газпром" за підсумками робочої зустрічі глави правління ВАТ Олексія Міллера і віце-прем'єра України Юрія Бойка.

На зустрічі також йшлося про те, що додатковим фінансовим ресурсом для закачування "Нафтогазом" газу в ПСГ став авансовий платіж "Газпрому" за транзит газу в розмірі 1 млрд доларів, рішення про надання якого було прийнято 26 червня 2013 року, зазначається у повідомленні російської газової монополії.

Реклама:

Як повідомлялося, за словами глави "Газпрому" Олексія Міллера, авансу в 1 мільярд доларів вистачить Україні до 1 січня 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: