У Moody's вважають, що Кіпр опинився на межі дефолту

Вівторок, 2 липня 2013, 10:42

Рейтингове агентство Moody's Investors Service розцінює обмін частини держоблігацій, про який оголосив уряд Кіпру ("CCC"/прогноз - "негативний"), як дефолт відповідно до встановлених критеріїв.

Про це йдеться у повідомленні агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

За критеріями Moody's, ця дія кіпрської влади характеризується як "обмін проблемного боргу", що відповідає дефолту, оскільки в результаті обсяг боргових зобов'язань Кіпру скоротиться щодо первісного, що дозволить країні уникнути оголошення дефолту в майбутньому.

У рейтинговій шкалі Moody's відсутні такі рейтинги як "дефолт" або "вибірковий дефолт", агентство зберігає рейтинги за зобов'язаннями після оголошення дефолту, щоб вказати величину втрат для інвесторів.

Реклама:

Moody's знизило рейтинги Кіпру до поточних рівнів з "B3" 10 січня 2013 року, зазначивши про високу ймовірність дефолту або обмін проблемного боргу.

Уряд Кипр 1 липня 2013 року завершив обмін 18 випусків держпаперів номінальним обсягом 1 млрд євро, погашення яких припадає на період дії програми допомоги Євросоюзу-МВФ - з 2013 року по перший квартал 2016 року, на 5 видів більш довгострокових облігацій з аналогічними розмірами купонів.

Як повідомлялося, нещодавно рейтингове агентство Fitch знизило рейтинг Кіпру до "обмеженого дефолту".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: