Кабмін затвердив три перших проекти для кредитів під держгарантії

П'ятниця, 19 липня 2013, 20:43

Кабмін затвердив три перших проекти для залучення кредитів на загальну суму 1,65 млрд гривень під держгарантії - 2 проекти з розвитку транспортної інфраструктури у Вінниці і проект будівництва першої черги Дністровської ГАЕС.

Про це повідомили в прес-службі уряду, пише Forbes з посиланням на Укррудпром.

У повідомленні наголошується, що "уряд проаналізував доцільність надання державних гарантій на оформлення кредиту в сумі до 1,5 млрд гривень для реалізації проекту "Будівництво першої черги Дністровської ГАЕС у складі трьох агрегатів".

Умовами надання гарантій, згідно з повідомленням, є ефективна процентна ставка до 9,5% і термін використання кредиту - до 10 років.

Реклама:

Згідно з проектом, виконавцем та одержувачем бюджетних коштів є ВАТ "Укгідроенерго".

Крім того, схвалено проект "По відновленню рухомого складу автобусного і тролейбусного парків" у Вінниці, в рамках якого передбачається придбання 40 нових тролейбусів і 30 нових автобусів.

Для його реалізації планується залучити під держгарантії кредит на суму, що не перевищує 113,5 млн гривень.

Також схвалено проект "Будівництво вул. Келецької та трамвайної лінії від вул. Квятека до автовокзалу "Західний" у Вінниці", який передбачає залучення під держгарантії кредиту на суму, що не перевищує 36,4 млн гривень.

Умовами надання гарантій під ці проекти є ефективна процентна ставка до 10% і термін використання кредиту - до 10 років. Крім цього, пропонується встановити погашення та обслуговування кредиту під держгарантії за рахунок державного бюджету та бюджету Вінниці у співвідношенні 50 на 50.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: