"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Папа Римський контролюватиме фінанси Ватикану

П'ятниця, 19 липня 2013, 18:57

Папа Римський Франциск створив комісію для контролю за фінансами Ватикану, яка надаватиме понтифіку своєчасну інформацію щодо поточної економічної ситуації в адміністративних структурах держави.

Про це пише "Дело".

Папа Римський Франциск створив спеціальну комісію для контролю за фінансами Ватикану, йдеться в поширеному в п'ятницю повідомленні служби друку Святого престолу.

Нова структура, до якої увійдуть вісім осіб, надаватиме понтифіку своєчасну інформацію щодо поточної економічної ситуації в адміністративних структурах Ватикану.

Реклама:

Крім того, комісія буде співпрацювати з радою кардиналів для вивчення організаційних та економічних проблем Святого престолу для того, щоб у підсумку підготувати пропозиції щодо реформи, спрямованої на спрощення і раціоналізацію роботи закладів Ватикану і більш ретельне планування їх економічної діяльності.

Це вже не перша комісія, яка покликана контролювати ситуацію з фінансами Ватикану.

Так, наприкінці червня Папа Римський створив аналогічну структуру з контролю за діяльністю.

Як відомо, у травні 2013 року Ватикан опублікував перший річний фінансовий звіт, підготовлений Управлінням фінансової інформації Святого Престолу (AIF).

Згідно із даними AIF, торік було зафіксовано шість підозрілих операцій проти однієї у 2011 році, а також зареєстровано майже 2,4 тис грошових переказів на суму понад 10 тисяч євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!