Україна - одна з найпривабливіших для придбання землі держав

П'ятниця, 19 липня 2013, 18:05

Україна зайняла 10-е місце в списку найпривабливіших країн для придбання землі з потенційним обсягом продажу 1,2 мільйона га.

Про це йдеться в звіті Світової організації торгівлі "World Trade Report -2013" розміщеному на сайті СОТ, передає "УНІАН".

Як зазначається, лідером списку стала Демократична Республіка Конго, в якій потенційний обсяг землі для продажу оцінили в 8,1 млн га. Шосте місце зайняла Росія з потенційно можливим обсягом продажів 2,8 млн га землі.

"Інвестори відзначають, що готові вкладати кошти в розвиток сільськогосподарських угідь, аж до обладнання систем зрошування. Проте невизначеність у питанні захисту приватної власності на землю створює суттєві бар'єри для реалізації намірів", - зазначається в звіті СОТ.

Реклама:

Разом із тим, на думку аналітиків СОТ, боротьба за ресурси, зокрема земельні, безумовно спонукає інвесторів виявляти активність на земельному ринку навіть в умовах несприятливого інвестиційного середовища.

Нагадаємо, у березні президент Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів до червня 2013 року внести на розгляд Ради законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення з метою створення прозорого ринку землі та розробки ефективного механізму обігу земель сільгосппризначення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: