"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

G20 протидіятиме розмиванню податкової бази

П'ятниця, 19 липня 2013, 14:23

Фінансова G20 домовилася про спільну реалізацію плану дій з протидії розмивання податкової бази та виведенню прибутку з-під оподаткування.

Про це повідомив міністр фінансів РФ Антон Силуанов, передає "Прайм".

"Ці правила можуть бути успішно реалізовані, якщо ми будемо застосовувати їх всі разом, тобто глобальна реалізація цих правил. Реалізація їх в одній країні або навіть групі країн не дасть ефекту. Ми домовилися про необхідність застосування його в глобальному форматі країнами "двадцятки" і не тільки з ними", - сказав він.

Організація економічного співробітництва та розвитку на зустрічі міністрів фінансів і глав центральних банків "великої двадцятки" представила доповідь, що містить план дій для країн G20 по боротьбі з легальним відходом від податків і перерозподілом прибутку.

Реклама:

У плані дій містяться пропозиції щодо розробки механізмів протидії недобросовісної податкової конкуренції, в тому числі йдеться про перегляд модельного угоди про уникнення подвійного оподаткування.

"Ми готові розглянути питання про укладення багатосторонніх угод, не двосторонніх, як зараз робиться, а багатосторонніх. На наш погляд, це буде більш ефективним", - сказав Силуанов.

Він зазначив, що G20 домовилася про розробку рекомендацій з правилами вирахування різних видатків, щодо перегляду підходів до трансферного ціноутворення, посилення правил оподаткування прибутку іноземних контрольованих компаній.

Будуть розроблятися заходи з протидії ухиленню від податків в умовах швидкого розвитку нових видів діяльності, в першу чергу цифрової економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!