"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Google збільшила прибуток і виручку на 14%

П'ятниця, 19 липня 2013, 09:35

Найбільша в світі інтернет-корпорація Google Inc. збільшила чистий прибуток у другому кварталі 2013 року на 14%, однак результат виявився гіршим за очікування ринку.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з прес-релізом, її чистий прибуток у квітні-червні становив 9,71 млрд доларів, або 9,54 доларів з розрахунку на акцію, в порівнянні з 8,54 млрд доларів, або 8,42 доларів на акцію, за аналогічний період минулого року. Прибуток без урахування разових факторів становив 9,56 доларів на акцію.

Виручка без урахування витрат на придбання інтернет-трафіку збільшилася в минулому кварталі до 11,1 млрд доларів з 9,61 млрд доларів роком раніше.

Реклама:

Аналітики, опитані FactSet Research, в середньому прогнозували скоригований прибуток компанії на рівні 10,8 доларів на акцію при виручці в 11,37 млрд доларів.

Вартість кліків на сайтах компанії та інших інтернет-ресурсах, де розміщуються рекламні оголошення Google, знизилася в минулому кварталі на 6% після зменшення на 4% у попередньому кварталі.

Експерти, опитані агентством Bloomberg, очікували скорочення цього показника на 3%.

Загальне число оплачених кліків підскочило на 23% (20% у першому кварталі) при прогнозували зростання на 19%. Операційні витрати компанії збільшилися в квітні-червні до 35% виручки проти 33% роком раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!