"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Екс-директора Goldman Sachs оштрафували на 14 мільйонів за інсайд

Четвер, 18 липня 2013, 14:02

Федеральний суддя Джед Ракофф виписав штраф колишньому члену ради директорів Goldman Sachs Раджат Гупті у розмірі 13,9 мільйона доларів за порушення, пов'язане з інсайдерською торгівлею.

Про це повідомляється в прес-релізі комісії з цінних паперів і бірж (SEC), пише "Лента.ру".

Крім того, Гупті заборонили працювати в якості топ-менеджера публічної компанії, а також займатися брокерської, трейдерської або інвестиційною діяльністю.

За підсумками розгляду паралельної кримінальної справи Гупта був визнаний винним у шахрайстві і розголошенні інсайдерської інформації в 2012 році. Його засудили до двох років в'язниці і виплати штрафу в розмірі 5 мільйонів доларів.

Реклама:

Як встановило слідство, Гупта передавав інсайд власнику хедж-фонду Galleon Раджу Раджаратнаму.

Крім Гупти, в групі людей, що передавали внутрішню інформацію Раджаратнаму входили ще два іммігранта з Індії, Аніл Кумар з McKinsey і Раджив Гоел з Intel.

У жовтні 2011 року Раджаратнама засудили до 11 років позбавлення волі, що стало найбільш суворим покаранням у подібних справах.

Цікаво, що слідству так і не вдалося з'ясувати мотиви злочину, оскільки Гупта не наживаються на поширенні секретної інформації.

Використовуючи отримані від топ-менеджера Goldman Sachs відомості, на своєчасній купівлі-продажу акцій фонд Раджаратнама заробив близько 72 мільйонів доларів.

Крім роботи в раді Goldman Sachs, Гупта також обіймав посади директора консалтингової фірми McKinsey і топ-менеджера в Procter&Gamble.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: