"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні немає об’єктивних умов для зниження ціни на зерно - Бісюк

Четвер, 18 липня 2013, 11:53

На сьогодні тонна зерна на внутрішньому рикну є на 100-200 гривень вищою, ніж на аналогічний період урожайного 2011 року, і об’єктивних умов для критичного зниження ціни на зерно немає.

Про це повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Іван Бісюк, передає прес-служба міністерства.

"За такого рівня світового виробництва зерна зниження його середньої вартості було очікуваним. При цьому, теперішній рівень цін перебуває в межах середньорічних за попередні роки. Так, поточні ціни в середньому на 50-70 гривень на тонні  нижчі проти відповідного періоду минулого року. Проте, необхідно зауважити, що поточні ціни є на 100-200 гривень на тонні вищі порівняно з тими, що були на цю ж дату у 2011 році", - зазначив перший заступник міністра.

Бісюк наголосив, що говорити про якісь критичні зниження цін на зерно сьогодні не можна. Адже ринок повернувся до своїх середньорічних значень.

Реклама:

"Немає об’єктивних умов для дестабілізації ринку в найближчій перспективі. Тому політика деяких зерноторгових компаній на внутрішньому ринку, які різко збивають ціни, є скоріше спробою психологічного впливу на ринок, ніж аргументованою позицією", - додав Бісюк.

Крім того, за його словами, наразі на внутрішньому ринку залежно від регіону пшениця 3-го класу коштує від 1470 до 1800 гривень за тонну, фуражна пшениця 6-го класу - від 1340 до 1610 гривень за тонну. Ціни зернотрейдерів на ячмінь становлять від 1420 до 1600 гривень за тонну залежно від регіону. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: