"Реал Банк" увійшов до "орбіти" Курченка

Четвер, 18 липня 2013, 10:33

12 липня 2013 акціонери невеликого харківського "Реал Банку" на позачергових зборах вирішили збільшити статутний фонд банку в 5,3 рази, в результаті чого його власний капітал зросте до 900 мільйонів гривень.

Про це пише Forbes.

Як повідомляється, банк зможе з 98-го місця в рейтингу переміститися до двадцятки найбільших фінустанов.

Різке зростання капіталу дозволить "Реалу" збільшити кредитування ключового клієнта - групи СЕПЄК - і претендувати на дешеве рефінансування НБУ, яке буде видаватися під заставу кредитів, гарантованих державою, пише видання.

Реклама:

17 акціонерів "Реал Банку", які в сукупності володіють 99,75% акцій банку, одноголосно підтримали проведення допемісії на 650 млн гривень.

За даними держагентства Smida, нікому з акціонерів не належить більше 10% акцій, тому їх імена не розкриваються.

"Це питання безпеки, оскільки особливості діяльності цього банку припускають максимальну конфіденційність", - вважає партнер інвесткомпанії Goldman Milestone Group Дмитро Шестаков.

Джерела на банківському ринку давно пов'язували банк з власником групи СЕПЄК Курченком. Той в інтерв'ю Forbes заявив, що не має до "Реалу" ніякого відношення.

Борис Тимонькін, який очолює фінансовий напрямок групи СЕПЄК, у відповідь на запитання, чи входить "Реал Банк" у групу, розповів анекдот про прапорщика і крокодилів, "які літають, але дуже низько". Він підтвердив, що СЕПЄК - ключовий клієнт "Реала".

"Група є досить великим клієнтом, - констатує Тимонькін, - безперечно, ключовий клієнт на маленький банк впливає".

Кошти, залучені "Реал Банком" від розміщення додемісії, на 80% будуть використані на збільшення обсягів активних операцій, йдеться в повідомленні Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Інші 20% в рівних частках банк направить на розвиток мережі і "впровадження новітніх технологій". Капітал "Реал Банку в результаті додаткової емісії досягне 900 млн гривень, що дозволить банку наростити кредитний портфель до 9 млрд гривень.

Як писала раніше "Економічна правда", до сфери впливу групи "Газ-Україна 2009" Курченка відносили маловідомий харківський "Реал банк".

Нагадаємо, 17 липня було підписано угоду про те, що власником 80% акцій "Брокбізнесбанку" стають структури Курченка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!