Попов розраховує отримати кредит на будівництво метро на Троєщину

Четвер, 18 липня 2013, 09:56

Київ розраховує отримати кредит під держгарантії на будівництво метро на Троєщину в серпні.

Про це повідомив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми подали документи в Кабмін на отримання держгарантій для залучення кредиту, але там бюрократична процедура: засідає комісія, приймається рішення на рівні уряду, фахівців, міністерств і відомств. Тому зараз цей процес на стадії вивчення та затвердження на рівні уряду", - повідомив Попов.

"Попередньо ми знаємо, що проект підтримується політично, є розуміння, що його потрібно реалізовувати, але технологічно його потрібно провести через цю систему", - пояснив він.

Реклама:

За словами глави КМДА, Київ подав документи на отримання держгарантій на загальну суму 12 млрд гривень, з них 10 млрд гривень - на будівництво першої черги метро на Троєщину і Подільського мостового переходу, а також станції метро "Теремки".

Ще 2 млрд гривень планується залучити на реалізацію 18 проектів з енергозбереження, зокрема, на реконструкцію Бортницької станції аерації.

На питання про те, коли Київ планує отримати кредит, голова КМДА зазначив, що це залежатиме від уряду та банків.

"Думаю, що в серпні ми вже точно будемо мати остаточний варіант, бо роботи треба негайно розгортати", - сказав він.

"Адже в чому особливість і значення програми активізації економіки, яку ініціював президент? Дати додатковий стимул для розвитку економіки Києва та України в цілому, тому що вся Програма - 50 млрд доларів інвестицій, це великий інвестиційний обсяг, великий ресурс. Звичайно, це дасть нові робочі місця, нові зарплати, заводи запрацюють. Чим раніше це відбудеться, тим краще. Я знаю, що позиція Віктора Януковича жорстка: якнайшвидше запустити всі ці проекти. Тому в серпні, я думаю, ми будемо мати кредит", - зазначив Попов.

За його словами, отримання кредитів на загальну суму держгарантій у розмірі 12 млрд гривень може бути розтягнуто на 2-3 роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: