"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Земельний банк хоче збільшити ціну землі до 4 тисяч євро за гектар

Середа, 17 липня 2013, 17:41

Державний Земельний банк після зняття мораторію на продаж землі сельскохозназначенія в Україні планує збільшити вартість сільгоспземлі до 4 тисяч євро за гектар з нинішніх 60-500 доларів за гектар.

Про це повідомила виконуюча обов'язки голови правління банку Світлана Скосирська, передає "УНІАН".

"Зараз є різні припущення з приводу ринкової ціни на землю після того, як ринок відкриється. Ціна коливається від 60 доларів за гектар до 500 доларів за гектар. Наше завдання - довести за рахунок операцій банку ціну до 4 тисяч євро за гектар", - сказала вона.

За словами Скосирської, Держзембанк планує купувати сільгоспземлі після відкриття ринку землі, проте покупка буде здійснюватися не за рахунок позикових коштів, а за отримані від оренди гроші.

Реклама:

При цьому представник банку не уточнила, скільки саме планує купити Держзембанк, однак зазначила, що, згідно з рекомендаціями ООН, у власності держави повинно знаходитися не менше 30% сільгоспугідь, тоді як зараз в Україні цей показник не перевищує 27%.

Нагадаємо, 20 листопада 2012 Рада прийняла закон "Про внесення змін до Земельного кодексу України", який продовжує мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: