У Азарова обіцяють доплачувати за покупку вітчизняних авто

Середа, 17 липня 2013, 09:00

Уряд України найближчим часом розгляне законопроект про грошові доплати при купівлі українськими громадянами вітчизняних автомобілів.

Про це повідомив віце-прем'єр Юрій Бойко в ефірі "5 каналу", передає "Інтерфакс-Україна".

"Відпрацьовуємо законопроект: будемо доплачувати, щоб купували вітчизняне. Найближчим часом направимо його в уряд і в парламент", - сказав він.

Бойко підкреслив, що уряд продовжить підтримку українського автомобілебудування, враховуючи його "історичне минуле" і 70 тисяч робочих місць у галузі, а також той факт, що імпорт автомобілів в країну перевищує всі критичні показники.

Реклама:

"Ми будемо підтримувати тих роботодавців, які збережуть ці робочі місця", - сказав він.

Коментуючи критику закону про екологічний податок, віце-прем'єр зазначив, що такий податок чи збір є практично у всіх країнах.

Бойко вважає, що якщо буде задіяний весь комплекс заходів з підтримки автомобілебудування, зокрема, постанова Кабінету міністрів про пільги для підприємств, що забезпечують повний технологічний цикл, то галузь вийде на позитивну динаміку.

Нагадаємо, Україна з 14 квітня ввела спеціальні мита на імпорт в країну нових легкових автомобілів об'ємом бензинового двигуна 1000-1500 куб. см у розмірі 6,46% і 1500-2200 куб. см - 12,95% незалежно від країни походження та експорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: