"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Запаси матеріалу для виробництва сенсорних екранів вичерпані

Вівторок, 16 липня 2013, 15:32

У зв'язку із закінченням природних запасів індію виробникам смартфонів, планшетів і сенсорних лептопів належить освоїти випуск сенсорних екранів на базі інших матеріалів.

Про це пише CNews.

Як повідомляється, виробникам смартфонів, планшетів і іншої сучасної електроніки в найближчі роки належить освоїти нові матеріали, з яких вони будуть випускати сенсорні екрани, тому що природні запаси ключового компонента сучасних дисплеїв - металу індію - незабаром можуть закінчитися.

"У сучасних сенсорних екранах плівка з оксиду індію та олова, за допомогою якої реєструється натискання. Даний матеріал використовується з тієї причини, що він володіє високою прозорістю і провідністю", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Освоїти нові матеріали виробники повинні в промислових масштабах вже в найближчі роки, з урахуванням темпів зростання обсягів випуску сенсорних пристроїв, підкреслює GigaOM.

За даними NPD DisplaySearch, в 2013 році загальна площа сенсорних екранів у всіх випущених пристроях збільшиться більш ніж в 2 рази - до 25,5 млн кв. м порівняно з 12 млн кв. м в 2012 році.

Очікується, що до 2015 року площа збільшиться до 35,9 млн кв. м.

Попит на сенсорні екрани значно збільшується також у зв'язку із зростанням ринку сенсорних ноутбуків, відзначають аналітики.

Однією з найбільш перспективних альтернатив плівки з оксиду індію є графен - матеріал, який являє собою грати з атомів вуглецю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: