Нацбанк Угорщини попросив МВФ покинути країну

Вівторок, 16 липня 2013, 10:01

Національний банк Угорщини попросив Міжнародний валютний фонд, який виділив країні в ході останньої кризи багатомільярдний кредит, закрити представництво в Будапешті.

Про це повідомляють угорські ЗМІ, передають "Ведомости".

Згідно з повідомленням, голова угорського центробанку Дьєрдя Матолчі написала листа директору МВФ Крістін Лагард, в якому йдеться, що у зв'язку із закінченням терміну кредитної угоди Угорщини з МВФ необхідність у збереженні представництва організації в Будапешті відпала.

Офіційний представник МВФ повідомив виданню HVG, що термін перебування в країні нинішнього директора представництва Ірини Іващенко закінчується в серпні і організація не планує призначати нового керівника офісу. Представники МВФ перебувають в країнах-членах на їх запрошення, нагадали в МВФ.

Реклама:

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан після приходу до влади в 2010 році неодноразово звинувачував МВФ у втручанні у справи європейських країн, критикував економічну політику колишньої влади, він також відомий нестандартним підходом до багатьох економічних питань, через що неодноразово піддавався критиці з боку Євросоюзу і МВФ.

Кредит Угорщини обсягом більше ніж 15 млрд доларів був наданий фондом на самому початку фінансової кризи, і вона стала першою країною ЄС, яка була змушена вдатися до зовнішньої допомоги.

Погашення кредиту повинно завершитися у вересні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: