Присяжнюк запевняє, що цукор в Україні не подорожчає

Понеділок, 15 липня 2013, 17:51

В Україні, враховуючи наявність перехідного запасу, відсутні тенденції, які б призвели до подорожчання цукру.

Про це на брифінгу в Харкові після виїзного засідання колегії міністерства заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає "УНІАН".

"Стосовно цукрової галузі, якщо взяти локально питання, у нас такі перехідні запаси, що тенденцій для подорожчання цукру немає ніяких. Плюс площі, які ми посіяли", - сказав Присяжнюк.

У той же час міністр відзначив необхідність привести у відповідність обсяги виробництва і споживання цукру, враховуючи необхідність збільшення експорту цукру українського виробництва.

Реклама:

"У нас стоїть завдання інше - все-таки збалансувати виробництво цукру та вирощування цукрових буряків, диференціювати підхід до переробки цукрових буряків, включаючи біопаливо. І третє, це завдання міністерства, нарощувати обсяг експорту цукру, що нам певною мірою вдається", - сказав Присяжнюк.

Нагадаємо, в червні Міністерство аграрної політики та продовольства підписало з виробниками цукру і найбільшими роздрібними мережами країни меморандум про взаєморозуміння з метою утримати стабільну цінову ситуацію на внутрішньому ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: