Microsoft судиться з митницею США через Motorola

Понеділок, 15 липня 2013, 15:18

Компанія Microsoft звинуватила митну службу США в порушенні постанови Комісії з міжнародної торгівлі, яке призупиняє імпорт телефонів, вироблених одним з підрозділів Google - Motorola Mobility.

Про це пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, припис було оформлено 22 травня минулого року на підставі того, що продукція Motorola використовувала функцію автоматичної синхронізації записів в щоденнику телефону з програмами, встановленими на інших комп'ютерах.

Під заборону потрапляли практично всі пристрої під управлінням ОС Android. Microsoft більше року чекала від американської митниці дій і потім подала на відомство до суду.

Реклама:

У позовній заяві йдеться: "Митна служба неодноразово дозволяла Motorola ухилятися від виконання припису, посилаючись на якісь документи, які служба відмовилася надати Microsoft".

Представники Google стверджують, що показали представникам митної служби ряд презентацій, які змогли переконати їх у тому, що смартфони не порушують права Microsoft на ActiveSync, так як синхронізація відбувається через власні сервери Google.

"Митна служба правомірно проігнорувала спроби Microsoft розширити трактування приписи і позбавити американських споживачів можливості вибору", - так пояснює ситуацію Google в прес-релізі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: