На персоналізацію старих загранпаспортів дали 14 мільйонів

Понеділок, 15 липня 2013, 10:44

Держаміграційна служба уклала угоду з ДП "Державний центр персоналізації документів" на послуги з персоналізації бланків паспортів громадянина України для виїзду за кордон протягом 2013 року на суму 14,3 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, кошти виділено через розірвання стосунків уряду з консорціумом ЄДАПС, який у січні отримав підряд на виготовлення закордонних паспортів з полі карбонатною сторінкою на весь рік вартістю 77 млн гривень.

"Станом на 17 червня залишалось лише 4,2 млн гривень нереалізованих коштів по угоді з ЄДАПСом, чого вистачало лише на 35 тис бланків паспортів. З урахуванням того, що в день в Україні оформлюється приблизно 5 тисяч заяв про видачу паспорта для виїзду за кордон, зазначеної кількості бланків вистачило б на сім днів", - пише видання.

Реклама:

Нагадаємо, окрім послуг з персоналізації документів, міграційна служба також уклала угоду на виготовлення самих бланків паспортів з ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" на виготовлення закордонних паспортів на суму 61,85 млн.

"В свою чергу Вищий адміністративний суд визнав незаконним стягнення додаткових платежів при оформленні закордонного паспорта. При оформленні закордонного паспорта людина має сплатити лише державне мито за оформлення і видачу паспорта у розмірі 170 гривень", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!