Стросс-Кан увійшов до наглядової ради російського банку

Неділя, 14 липня 2013, 14:06

Всеросійський банк розвитку регіонів (ВБРР) розкрив новий склад наглядової ради, в якому 11 осіб, у тому числі і Домінік Стросс-Кан, екс-глава МВФ, а тепер партнер-розпорядник консалтингової фірми Parnasse.

Про це оголосив представник російської компанії "Роснефть", що є основним акціонером ВБРР, пишуть "Ведомости".

За даними видання, Олена Титова, Райр Симонян та Валід Шамма покидають наглядову раду ВБРР, одночасно Титова йде з посади президента банку.

Голова ради директорів "МДМ банку" Олег Вьюгін не приховує, що був здивований новиною про обрання Стросс-Кана в раду ВБРР.

Реклама:

Можливо, акціонери банку вирішили, що незалежно від всіх скандалів зі Стросс-Каном у колишнього керівника МВФ репутація людини, яка своєю присутністю в раді ВБРР зможе гарантувати, що "в банку не відбувається ніяких небезпечних процесів".

Симонян, Титова і Шамма прийшли в ВБРР тільки в січні 2013 року. До цього Симонян і Титова керували російським Morgan Stanley, Шамма був глобальним співпрезидентом і екс-головою ради директорів Morgan Stanley International.

Причин відставок представник "Роснефти" не назвав.

Титова планувала залишити посаду президента ВБРР через кілька місяців після призначення, розповідали навесні її знайомі.

Однією з причин вони називали зволікання із затвердженням стратегії розвитку банку. Ще один знайомий Титової говорив, що їй не вдалося спрацюватися з частиною колишньої команди ВБРР, а також деякими співробітниками "Роснефти".

Як повідомлялося, у травні 2013 року екс-глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан планував відкрити банк в Південному Судані.

Нагадаємо, Стросс-Кану довелося подати у відставку з посади глаи МВФ після того, як у травні 2011 року Нафіссату Діалло, яка служить у нью-йоркському готелі Sofitel, подала на нього до суду, звинувачуючи в спробі згвалтування.

Спочатку щодо нього відкрили кримінальну справу, але пізніше справу закрили, оскільки судді засумнівалися у щирості показань Діалло.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: