"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's передрікає Кіпру новий дефолт

Субота, 13 липня 2013, 13:20

Загроза нового дефолту Кіпру за держоблігаціями в найближчі роки залишається підвищеною завдяки "дуже істотним ризикам, до яких схильна економіка країни і, як наслідок, державні фінанси".

Про це йдеться в поширеному сьогодні щорічній доповіді по Кіпру міжнародного рейтингового агентства Moody's Investors Service, пише "ИТАР-ТАСС".

Як наголошується в документі, економічна ситуація, що складається в республіці відображена в негативному прогнозі по рейтингу уряду, який встановлений на рівні "Caa3".

При цьому агентство "бачить істотний ризик виходу Кіпру із зони євро", "хоча і не вважає його центральним сценарієм розвитку ситуації". Даний стан "відображено в кредитному рейтингу країни, який знаходиться на рівні "Caa2", йдеться в доповіді.

Реклама:

У щорічній доповіді агентства підкреслюється, що низька оцінка його експертами економічної стабільності Кіпру визначається "вузькою економічною базою і слабкими перспективами зростання".

На думку аналітиків, досягнута в квітні між урядом республіки і "трійкою" міжнародних кредиторів  угода про надання допомоги в 10 млрд євро в обмін на реструктуризацію банківського сектора "призведе до значного падіння активності місцевих банків, що сильно вплине на економічну діяльність країни, починаючи з 2013 року ".

"Більше того, рецесія і тривала економічна реструктуризація нададуть тривалий і глибокий негативний вплив на настрої інвесторів і на привабливість Кіпру як фінансового і ділового центру, що затьмарить в найближчі роки його традиційні конкурентні переваги", - наголошується в документі.

Як дуже низьку агентство розцінює також фінансову стійкість кіпрського уряду, "враховуючи вже досягнутий високий рівень заборгованості і прогнозовані суттєві масштаби фінансових потреб".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: