"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ватикан заморозив рахунки заарештованого єпископа

Субота, 13 липня 2013, 09:43

У Ватикані заморожені рахунки, що належать високопоставленому італійському єпископу Нунцій Скарано, підозрюваному в корупції та відмиванні грошей.

Про це повідомляє російська служба ВВС.

Згідно з повідомленням, сам Скарано - у минулому співробітник фінансової адміністрації Ватикану - був заарештований у червні разом з колишнім італійським шпигуном після кількох повідомлень про підозрілі транзакції на рахунку єпископа.

Після арешту Скарано директор ватиканського Інституту релігійних справ (більш відомого як Банк Ватикану) Паоло Чіпріані та його заступник Массімо Туллі подали у відставку.

Реклама:

Представник Ватикану Федеріко Ломбарді не виключив, що можуть бути арештовані рахунки, що належать й іншим людям.

У травні папа римський Франциск оголосив про створення комісії з розслідування діяльності Банку Ватикану. Вона повинна переконатися, що робота банку відповідає місії церкви.

У Банку Ватикану працюють 114 співробітників, його авуари оцінюються в 7,1 млрд доларів.

Як відомо, у травні 2013 року Ватикан опублікував перший річний фінансовий звіт, підготовлений Управлінням фінансової інформації Святого Престолу (AIF).

Згідно із даними AIF, торік було зафіксовано шість підозрілих операцій проти однієї у 2011 році, а також зареєстровано майже 2,4 тис грошових переказів на суму понад 10 тисяч євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!