У ЄС обмежили використання біопалива

П'ятниця, 12 липня 2013, 20:23

Влада ЄС прийняла рішення обмежити частку використання біопалива в якості палива для легкових і вантажних автомобілів.

Про це пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, Європарламент проголосував за обмеження частки використання біопалива на основі продовольчих культур до 5,5% від загального обсягу палива, яке використовується в транспортному секторі.

При цьому зовсім недавно в ЄС планували активізувати розробку біопалива. Була офіційно поставлена ​​мета: до 2020 року використання біопалива у транспортних засобах повинно збільшитися до 10%.

Реклама:

Проте згодом в ЄС дійшли висновку, що виробництво біопалива з продовольчих культур таки може привести до зростання цін на їжу. Крім того, також з'явилися побоювання, що біопаливо є далеко не таким "екологічно чистим", як передбачалося раніше.

У Європі як і раніше хочуть збільшити частку використання відновлювальних джерел до рівня в 10% до 2020 року.

Однак тепер це планується зробити за рахунок збільшення частки електромобілів і біопалива на основі непродовольчих культур (яке поки не одержало широкого поширення).

Фінальне голосування в європейському парламенті щодо зміни законодавства з використання біопалива відбудеться у вересні.

Перед тим як нові норми будуть остаточно схвалені в рамках всього ЄС, вони повинні бути схвалені Європейською радою, який складається з лідерів країн-членів ЄС.

Нові правила, швидше за все, приведуть до скорочення загального фінансування сегмента виробництва і розробки біопалива в Європі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!