Китайська Lenovo випередила HP на ринку ПК

П'ятниця, 12 липня 2013, 17:21

Китайська Lenovo вийшла в лідери світового ринку персональних комп'ютерів.

Про це йдеться в огляді аналітиків Gartner і IDC світового ринку ПК за II квартал 2013 року, пишуть "Ведомости".

За оцінкою Gartner, продажі комп'ютерів знизилися в порівнянні з тим же періодом минулого року на 11,4%, IDC оцінила спад у 10,9%.

Таким чином, скорочення продажів спостерігається вже п'ять кварталів поспіль, чого досі в галузі не траплялося. Обидві дослідницькі компанії визнали, що HP поступилася китайській Lenovo статусом найбільшого світового виробника ПК.

Реклама:

Дані звітів свідчать про структурні зміни на комп'ютерному ринку: все більше людей воліють використовувати для вирішення своїх завдань планшети і смартфони, а не комп'ютери.

Виробники ПК намагаються реагувати на цю тенденцію, зокрема випускаючи ноутбуки з сенсорним екраном або пристрої-трансформери, здатні працювати і як ноутбук, і як планшет.

Lenovo, що керує зараз брендом ThinkPad і всім бізнесом ПК, придбаним у свій час у IBM, використовує популярність і впізнаваність бренду в Китаї та інших країнах, що розвиваються.

Якщо ринок в цілому переживає спад, то постачання пристроїв ThinkPad практично зберігаються на колишньому рівні. Аналітики відзначають, що навіть у Lenovo останнім часом намітився невеликий спад продажів, але він майже непомітний на тлі показників конкуруючих компаній.

Gartner і IDC сходяться в оцінках ринкової частки Lenovo - 16,7%. Це на один процентний пункт більше показника HP, частка якої за рік скоротилася, за оцінкою Gartner, на 5%, за оцінкою IDC - приблизно на 4%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: