"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Екс-гендиректора "АероСвіту" оголошено в міжнародний розшук

П'ятниця, 12 липня 2013, 17:07

Колишній гендиректор компанії намагається ухилитися від слідства, у зв’язку з чим його оголошено у міжнародний розшук

Про це повідомляє прокуратура Київської області.

Як зазначається, правоохоронними органами Київської області ведеться розслідування кримінальних проваджень відносно посадових осіб авіакомпанії "АероСвіт" у зв’язку з порушенням ними законодавства про працю, зокрема невиплату заробітної плати та невиплату страхових внесків до Пенсійного фонду.

Органи прокуратури Київської області здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням цих проваджень.

Реклама:

Колишньому Генеральному директору компанії, за час керівництва якого утворились вказані заборгованості, оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст. 172 (грубе порушення законодавства про працю), ч.1 ст.173 (грубе порушення угоди про працю), ч.1 ст.175 (невиплата заробітної плати), ч. 3 ст. 212-1 (ухилення від сплати страхових внесків) КК України.

Також за поданням прокуратури області на погашення заборгованості заробітної плати перед працівниками авіакомпанією здійснюються часткові виплати. Вже виплачено майже 6 млн гривень, в тому числі у червні - 2,7 млн гривень. 

Крім того, за результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо заборгованості перед Пенсійним фондом, авіакомпанією повністю відшкодовано завдані державі збитки на суму 8,7 млн гривень. 

"Інформуємо, що у провадженні щодо заборгованості по зарплаті працівникам компанії слідством проведена значна робота", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 12 липня прокуратура Центрального регіону України з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері подала позов до Госпсуду Києва про стягнення з авіакомпанії "АероСвіт" заборгованості в 2 мільйони гривень.

Нагадаємо, авіакомпанія "АероСвіт" у грудні 2012 року звернулася до суду з заявою про порушення справи щодо банкрутство. 29 грудня 2012 року господарський суд Київської області, розглянувши заяву "АероСвіту", виніс ухвалу про початок провадження у справі про банкрутство авіакомпанії, ввів процедуру розпорядження її майном, а також мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!