Прокуратура подала до суду на "АероСвіт" через борги

П'ятниця, 12 липня 2013, 16:08

Прокуратура Центрального регіону України з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері подала позов до Госпсуду Києва про стягнення з авіакомпанії "АероСвіт" заборгованості в 2 мільйони гривень.

Про це йдеться в повідомленні прокуратури, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, гроші пропонується стягнути на користь держави в особі Міністерства промислової політики та Держпідприємства "Антонов" за виконані літаками підприємства в 2011 році міжнародні авіаційні перевезення.

Крім того, завдяки вжитим нею заходам авіакомпанія "МАУ" в ході судового розгляду позову прокурора добровільно відшкодувала "Антонову" заборгованість в сумі 5,1 млн гривень, а також на виконання рішення Госпсуду Києва від 24 квітня 2013 року за тим же позовом повернула вказаному підприємству 13,6 млн гривень за виконані в 2012 році авіаперевезення.

Реклама:

Нагадаємо, авіакомпанія "АероСвіт" у грудні 2012 року звернулася до суду з заявою про порушення справи щодо банкрутство. 29 грудня 2012 року господарський суд Київської області, розглянувши заяву "АероСвіту", виніс ухвалу про початок провадження у справі про банкрутство авіакомпанії, ввів процедуру розпорядження її майном, а також мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Разом з тим 21 січня 2013 Київський апеляційний господарський суд прийняв до провадження апеляційну скаргу Бориспільської об'єднаної державної податкової інспекції Київської області про скасування ухвали Госпсуду Київської області про порушення справи про банкрутство авіакомпанії "АероСвіт".

5 лютого Київський апеляційний господарський суд розглянув на своєму засіданні скаргу відносно ухвали місцевого господарського суду, оскарження якої в апеляційному порядку не передбачено.

Суд задовольнив прохання Бориспільської об'єднаної державної податкової інспекції Київської області, припинивши провадження у справі про банкрутство авіакомпанії "АероСвіт". Одночасно були скасовані процедура розпорядження майном авіакомпанії і мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!