Азаров хоче залучити 750 мільйонів для будiвництва "Охматдиту"

П'ятниця, 12 липня 2013, 14:03

Кабмін доручив активiзувати роботу з держбанками щодо залучення 750 мільйонів гривень пiд держгарантiї для фiнансування робiт iз будiвництва нового сучасного комплексу "Охматдит".

Про це йдеться у повідомленні опублікованому на сайті уряду.

Як зазначається,, рiшення про впровадження додаткових заходiв для будiвництва сучасного лiкувально-дiагностичного комплексу "Охматдит" уряд ухвалив на засiданнi 11 липня 2013 року.

Зокрема, Кабмін доручив Укрєвроiнфрапроекту, Мiнфiну та Мiнiстерству економрозвитку i торгiвлi. активізувати роботу з держбанками щодо залучення коштів у сумі 750 мільйонів гривень.

Реклама:

"З 2011 року будiвництво цього комплексу профiнансовано на 340,48 млн гривень, усi кошти освоєно, зокрема у 2013 роцi - 95 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 3 липня Кабмін виділив 50 мільйонів гривень на добудову "Охматдиту".

Тією ж постановою урядовці виділили 60 мільйонів для розширення Паркової дороги в Києві (там будується вертолітний майданчик для Віктора Януковича), 50 мільйонів - на закінчення будівництва транспортної розв'язки на Поштовій площі Києва (по цій дорозі возять все того ж Януковича), 70 мільйонів - аеропорту "Бориспіль" на добудову VIP-терміналу для офіційних делегацій, 30 мільйонів - Держуправлінню справами (на поточні витрати), 87,7 мільйонів - Мін'юсту, 74,6 мільйонів - на добудову житлового будинку СБУ в Києві та капремонт будівель СБУ, 82,6 мільйонів - на погашення боргів за чемпіонат Євро-2012.

Ще 40 мільйонів було виділено на реалізацію проекту "Українсько-китайське кіно", а 137, 5 мільйонів - для підготовки річниці Тараса Шевченка та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Перед цим активісти і волонтери провели кілька акцій за ухвалення закону про підвищення акцизів на пиво. Вони стверджували, що гроші від підняття акцизів мають бути спрямовані на добудову "Охматдиту".  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!