Ізраїльтянам дали 5 мільйонів на утилізацію хімікатів

П'ятниця, 12 липня 2013, 10:54

Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Полтавської ОДА уклало угоду з ТОВ "С.І.Груп Консорт Лтд" на знешкодження непридатних для використання хімічних засобів захисту рослин.

Вартість угоди становила 4,99 млн гривень, передають "Наші гроші".

У конкурсній документації не повідомляється де саме зберігаються непридатні хімікати. Відомо, що вартість утилізації становить 24,974 тис гривень за тонну. Це на 10% дорожче від минулорічної ціни утилізації хімікатів у Київській області.

Ізраїльська компанія раніше вже отримувала підряди на утилізацію хімікатів у Полтавській області. З урахуванням останнього тендеру вартість підрядів на знешкодження хімікатів Полтавщини за три роки становила 21,70 млн гривень.

Реклама:

Компанія "С.І.Груп Консорт Лтд" з’явилась в Україні в 2011 році, коли Мінприроди очолював Микола Злочевський. З того часу ізраїльтяни отримали підряди на 1,075 млрд гривень.

Компанія повинна була вивозити отруйні хімікати на утилізацію на спеціальний заводу у Великобританії. Однак урядове агентство з охорони довкілля Великобританії повідомило, що Україна надсилає їм на переробку не гексахлорбензол, а "агрохімічні відходи, що містять небезпечні речовини, включаючи пестициди з 1-го по 11-й клас токсичності, включаючи гексахлорбензол".

При чому вміст гексахлорбензолу в цих відходах був мінімальний. Після цього "Консорт" почав вивозити забруднену землю на утилізацію в інші країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: